Najväčší kvetináč na Slovensku

29.07.2010 Prešov

Projekt \"Keď rozkvitne mesto\" pokračuje. Okrem toho, že sa Prešovčania majú ešte stále možnosť zapájať do súťaže o najkrajší balkón, okno a predzáhradku, budú môcť čoskoro obdivovať najväčší kvetináč na ...
Ten bude umiestnený v centre pešej zóny, presne na mieste, kde je v zime inštalovaný vianočný stromček. Rozmery budú úctyhodné a nie náhodné. V priemere bude mať 120 cm, ktoré sú potrebné na stabilitu, a výšku bude mať až 4,9 m, symbolicky podľa štyridsiatej deviatej rovnobežky.
Na jednotlivých poschodiach tejto mega garsy budú zasadené striedavo biele a červené kvety podľa koloritu mesta Prešov. Namontovaný bude najneskôr deviateho augusta. Projekt „Keď rozkvitne Prešov“ sa začal minulý rok počas Dní mesta Prešov, kedy boli kvety umiestnené prvýkrát aj na stĺpy verejného osvetlenia a v centre boli postavené tzv. garsy. Odozva bola pozitívna, občania sa zapojili aj do súťaže o najkrajšie okno alebo balkón a táto súťaž bola odštartovaná aj tento rok. Kvety budú zdobiť centrum mesta až do skončenia svojho obdobia kvitnutia, následne budú zazimované na jednotlivých základných školách, ktoré sa o nich postarajú v rámci pestovateľských prác.

Pridal: Iveta Adamová
 

Vyberte región

mark